MEĐUNARODNI TJEDAN GLUHIH

Svaki zadnji tjedan mjeseca rujna obilježava se kao Međunarodni tjedan gluhih osoba. Tijekom ovog tjedna organizacije gluhih osoba diljem svijeta organiziraju razne događaje, akcije i sastanke pa tako i naša Udruga kako bi se naglasili njihovi problemi i na to upozorila lokalna i nacionalna tijela uprave.
Time se želi povećati pozornost na dostignuća gluhih osoba na pozitivan način, kao i na važnost solidarnosti u postizanju zajedničkih ciljeva svih gluhih osoba, a također i kako bi se potakli veći napori u promicanju prava gluhih osoba širom svijeta.
Očekivani rezultat obilježavanja Međunarodnog tjedna gluhih je podizanje svijesti javnosti o specifičnim problemima i potrebama gluhih osoba što je jedna od temeljnih pretpostavki za poboljšanje njihova položaja u društvu i kvalitete života. Posljedica senzibilizacije javnosti bila bi upoznavanje i pronalaženje načina za rješavanje te specifične problematike.
Međunarodni tjedan gluhih također podiže solidarnost među samim gluhim osobama i njihovim suradnicima te se koristi za stimuliranje većih napora u promicanju prava gluhih osoba širom svijeta na boljem obrazovanju i većem zapošljavanju.
Svečanosti obilježavanja Međunarodnog tjedna gluhih prisustvovala je predstavnica iz Ureda za društvene djelatnosti Požeško-slavonske županije.
Naša Udruga Međunarodni tjedan gluhih obilježava izložbom kreativnih radova i dijeljenjem informativnih letaka na štandu od 26. -28. rujna 2013. godine i zajedničkim druženjem u prostorijama Udruge! Zahvaljujemo se Požeško-slavonskoj županiji što je financirala druženje članova Udruge povodom svečanog obilježavanja Međunarodnog tjedna gluhih i nagluhih osoba.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

???????????????????????????????