KAMPANJA “MI ŽELIMO MODERNU TELEVIZIJU”

Dana 12.prosinca 2014. godine u prostorijama Udruge gluhih i nagluhih grada Požege je održana kampanja „Mi želimo modernu televiziju“ koju je održala Udruge gluhih i nagluhih Osječko‐baranjske županije. Djelatnica Udruge gluhih tumač/prevoditelj zajedno s volonterom udruge je upoznala sve prisutne članove o provedbi projekta i kampanje koja se provodi u suradnji s : Udruga slijepih Zagreb, Udruga gluhih i nagluhih Primorsko‐goranske županije, Udruga slijepih Istarske županije – Pula, Udruga slijepih Međimurske županije i Udruga gluhih i nagluhih Osječko‐baranjske županije.
Cilj ovoga projekta je doprinijeti povećanju kvalitete življenja slijepih i gluhih osoba kroz bolju implementaciju zakonskih propisa za prilagodbu što većeg programa televizije gluhim i slijepim osobama. Održana su četiri sastanka udruga o radu na projektu: zagovaranje i lobiranje u lokalnoj zajednici, prikazana je trenutna razina prilagođenosti TV programa osobama s oštećenjem vida i sluha te primjerom pokazati što je adekvatna prilagođenost televizijskog programa za osobe oštećena vida i sluha, snimljen je spot pod nazivom „Mi želimo modernu televiziju“, te su tiskani promidžbeni leci, rađene su ankete za WEB stranicu Udruge slijepih Zagreb i anketa za Facebook pod nazivom „Mi želimo modernu televiziju“ .
Dana 9.12.2014.g. u 15,00 sati u Zagrebu je održan okrugli stol u Kinu Europa gdje je prezentiran obrađeni film „Hakirani krug“ povodom održavanja Human Rights Film Festival.
Gluhe osobe su dale svoje mišljene u svezi prilagođenosti televizije , te su upoznati sa zaključcima Festivala kako će biti dva kanala jedan za naraciju za slijepe osobe, a drugi za titlovanje ili znakovni jezik za gluhe osobe. Kampanja je provedena uz prevođenje na hrvatski znakovni jezik.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>