MEĐUNARODNI TJEDAN GLUHIH 2014

Međunarodni dan gluhih odlukom Svjetske federacije gluhih iz 1958. godine obilježava se zadnje subote u mjesecu rujnu. Obilježava se u cilju podizanja svijesti javnosti o specifičnim problemima i potrebama gluhih osoba, te povećanja solidarnosti i davanja potpore gluhim i nagluhim osobama, kao i promicanjem njihovih prava što je jedna od temeljnih pretpostavki za poboljšanje njihovog položaja u društvu, ali i kvalitete života svih socijalno osjetljivih skupina.
Svjetska federacija gluhih procjenjuje kako je u svijetu oko 70 milijuna gluhih osoba. Upravo stoga, osnovni cilj i prioritet Federacije je osiguravanje prava na znakovni jezik te ostvarenje jednakih mogućnosti u svim područjima života, uključujući pristup obrazovanju i informacijama.
Od 25.- 27. rujna 2014. godine članovi Udruge gluhih i nagluhih osoba Grada Požege i Županije Požeško-slavonske povodom Međunarodnog tjedna gluhih i nagluhih u pješačkoj zoni u centru Grada Požege (pokraj zgrade Županijskog Suda) izložili su ručne radove nastale u kreativnoj radionici i dijelili su informativne letke o radu Udruge!

fotka85596

???????????????????????????????