O Udruzi

Udruga gluhih i nagluhih osoba Grada Požege i Županije Požeško-slavonske je dragovoljna socijalno-humanitarna, kulturno-prosvjetna i rekreativna nestranačka i neprofitna organizacija, koja okuplja sve osobe oštećena sluha (gluhe, nagluhe i gluhoslijepe), kao i roditelje gluhe djece i mladeži, na području grada Požege, Pleternice, Pakraca i Lipika i ostali pripadajućih općina, u jedinstvenu zajednicu, a u svrhu promicanja svih aspekata kvalitetnog života osoba oštećena sluha, u stvarnju i zaštiti njihovih pojedičanih i zajedničkih interesa.

 

Udruga danas ima 100-tinjak članova, odraslih i 16-ero djece oštećena sluha, koje sustavno pomaže organizirajući za njih aktivnosti, kreativne radionice, Savjetovališta, tečajeve znakovnog jezika i dr. S ciljem poboljšanja kvalitete življenja osoba oštećena sluha sa područja cijele Županije Požeško-slavonske.

Udruga konstantno organizira kreativne radionice odraslih osoba oštećena sluha, kao i djece oštećena sluha, grupnu tjelovježbu gluhih i nagluhih osoba pod stručnim vodstvom, poludnevni boravak za naše članove u kojem se članovi druže, okupljanju, razmjenjuju doživljaje i iskustva, igraju društvene igre te rješavanju sve svoje društvene, rekreativne i socijalne probleme.

 Udruga također organizira javne tribine pod stručnim vodstvom, od strane psihologa te logopeda – surdologa, kao i javne tribine o zapošljavanju osoba s invaliditetom, u našem slučaju, gluhih i nagluhih osoba.